orangevie-frelu-hero

ACCESSOIRES

Veranda inrichting

Bij een nieuwe buitenruimte horen nieuwe buitenmeubelen! Maak jouw overkapping compleet en helemaal naar jouw zin met de sfeervolle veranda-inrichting van OrangeVie. In onze showroom zijn alle overkappingen ingericht met de producten van OrangeVie. Zo krijg je direct een goed beeld van hoe de loungesets in jouw tuinkamer passen!

Stijlvol en in lijn met de nieuwste de laatste trends
Met OrangeVie richt jij jouw buitenomgeving in op jouw eigen manier. Je kiest voor prachtige meubels die geschikt zijn voor buiten. Denk daarbij aan een loungebank, een gezellige vuurtafel, relaxte hangstoel, een design heater of stijlvol outdoor vloerkleed. Met de lifestyle producten van Orange geniet jij van meer woongenot en ontspanning wanneer je thuis bent.

OrangeVie is hét merk van de Overkappingadviseurs. In onze showrooms presenteren vind je een uitgebreide collectie zorgvuldig geselecteerde producten die perfect passen bij de inrichting van jouw terras, tuinkamer, houten overkapping, schuur of balkon.

Ben je op zoek naar trends, inspiratie of advies over het inrichten van jouw tuinkamer of overkapping? Wij staan voor je klaar!

 

OrangeVie buitenmeubelen:

 • Speciaal geproduceerd voor outdoor gebruik
 • Lange levensduur en daarmee zeer duurzaam
 • Gemakkelijk in onderhoud
 • Modern, smaakvol en actueel
 • Het hele jaar genieten van mooie meubels

Shop OrangeVie

orangevie-frelu-1
orangevie-frelu-2
orangevie-frelu-3
orangevie-frelu-4
orangevie-frelu-5

 

Kies uit de vele extra opties en accessoires

Wij stemmen de veranda of tuinkamer volledig af op uw wensen. We hebben vele extra opties voor meer comfort en stijl. U heeft naast schuifwanden bijvoorbeeld ook de keuze uit zonwering, ledverlichting, balustrades en de gootafwerking. Met al deze opties creëert u een unieke veranda of tuinkamer.

Veelgestelde vragen

Wij adviseren en helpen je graag bij eventuele vragen

Contact opnemen

Heb ik een vergunning nodig om een veranda of tuinkamer te plaatsen?

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig om een veranda, tuinkamer of ander type overkapping te bouwen. Er zijn wel een aantal regels waar u rekening mee moet houden:

 • Binnen 4 meter van de woning mag de overkapping een gelijke functie hebben als de woning zelf (dat is vrijwel altijd het geval bij een veranda of tuinkamer)
 • Binnen 4 meter van de woning mag u lager bouwen dan verder van uw huis
 • Binnen 4 meter van de woning mag u niet hoger bouwen dan 30 cm boven de eerste verdieping
 • Wilt u meer dan 4 meter van uw huis vandaan bouwen, mag het bouwwerk niet hoger worden dan 3 meter
 • U mag niet de gehele tuin overkappen
 • Het is altijd goed om de buren even op de hoogte stellen

Een vergunning is nodig als:

 • U een overkapping in de voortuin wilt bouwen
 • Uw overkapping hoger wordt dan 5 meter

Elk project is uniek, bij twijfel informeer dan bij de gemeente of het omgevingsloket, zo weet u snel of er een vergunning vereist is. Natuurlijk denken we bij Frelu Buitengewoon met u mee en helpen u graag verder.

Hoe maak ik van mijn veranda een tuinkamer?

Een veranda kunt u met glasschuifwanden op elk gewenst moment uitbouwen tot een tuinkamer. Bij Frelu Buitengewoon hebben we verschillende glasschuifwanden in onze collectie. 

Glazen schuifwanden bestaan uit meerdere schuifbare glazen panelen (met minimale overlap), die door handige deurmeenemers in één beweging zijn te openen of sluiten. Met deze wanden kunt u een (bestaande) veranda, overkapping en kapschuur afsluiten en geneit u in elk seizoen van het buitenleven.

We vertellen u graag meer over de mogelijkheden in onze showrooms in Eemland en Almere.

Welke type overkappingen zijn er?

Bij Frelu Buitengewoon hebben we verschillende modellen overkappingen. Zo is er altijd een overkapping die past bij uw wensen, woning en tuin. 

Een aluminium veranda of terrasoverkapping is nagenoeg onderhoudsvrij. U heeft voor het dak keuze uit polycarbonaat of glas. Ook hebben we pergolazonwering met een doek en een lamellendak veranda in onze collectie. Bij een lamellendak kunt u zelf de lamellen in de gewenste positie plaatsen. Gedeeltelijk open voor een aangenaam briesje of zon in uw overkapping en volledig gesloten bij regen.

De verschillende modellen presenteren we u in onze showrooms. We nodigen u graag uit in Eemland of Almere.

Verasol actiefolder
Downloads

Bekijk onze actiefolder

Op zoek naar nieuwe inspiratie en mooie aanbiedingen? Download of bekijk hier onze nieuwste folder.

Folder bekijken