douglas-of-eiken-buitenverblijf-01_de-houtzaak_frelu-buitengewoon

Douglas of eiken buitenverblijf

add-upper-wave

Creëer veel vrijheid en extra ruimte

Van elk seizoen volop genieten? Met een houten buitenverblijf, vrijstaand in de tuin of aan de woning geplaatst, creëer je veel vrijheid en extra ruimte. Daardoor heb je niet langer last van regen of wind als je van het buitenleven wilt genieten.

Een luxe buitenverblijf

Bij De Houtzaak kun je jouw veranda, tuinkamer of kapschuur zo luxe maken als je zelf wilt. Je kunt de overkapping bijvoorbeeld uitbreiden met houten wanden, lamellen, verlichting, screens, een schuifpui of glazen wanden. Met een kachel of een heater kun je het hele jaar gebruik maken van de ruimte. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Maatwerk

Jouw overkapping is bij De Houtzaak volledig naar wens te ontwerpen en te bouwen. We stemmen af welke houtsoort we gaan gebruiken en welke materialen we toepassen. De Houtzaak maakt jouw buitenverblijf volledig op maat.

Douglas of eikenhout

De Houtzaak werkt onder andere met douglas en eikenhout. Douglas is een naaldhoutsoort afkomstig uit Noordwest-Europa. Het is duurzaam en enorm sterk. Douglas is bovendien in verhouding tot eikenhout voordeliger. Eikenhout is sterk en hard, redelijk gemakkelijk te bewerken en af te werken, maar schaarser dan douglas en daarom duurder in aanschaf.

Een ander verschil tussen douglas en eikenhout is de uitstraling. Eikenhout heeft een robuuste en rustieke uitstraling en een mooie nerfstructuur. Ook is eikenhout gemakkelijker te beitsen, het heeft minder last van de weersinvloeden en bevat geen hars dat vrij kan komen.