Bovendakzonwering

Product 12

Bovendakzonwering voor uw veranda

Bovendakzonwering is verandazonwering die aan de bovenzijde van uw overkapping wordt gemonteerd. Op deze manier wordt lichtinval en warmte geweerd voordat het uw terrasoverkapping bereikt. De verandazonwering  kan een enorme breedte overspannen en is daarom geschikt voor bijna iedere overkapping.

 

Bovendakzonwering

Elektrisch

Bovendakzonwering - Vida Libre
 • Proin maximus lacus massa
 • Bibendum consequat
 • Pellentesque ligula
 • Dignissim imperdiet ipsum
 • Vivamus convallis

Stel uw overkapping zelf samen

Kies uit de vele extra opties en accessoires

Wij stemmen de veranda of tuinkamer volledig af op uw wensen. We hebben vele extra opties voor meer comfort en stijl. U heeft naast schuifwanden bijvoorbeeld ook de keuze uit zonwering, ledverlichting, balustrades en de gootafwerking. Met al deze opties creëert u een unieke veranda of tuinkamer.

Grip op de zon in uw overkapping

Bovendakzonwering maakt gebruik van een elektrische aandrijving en kunt u bedienen met de bijgeleverde schakelaar of naar wens met een optionele afstandsbediening. 

Wind- en zonsensoren
De bovendakzonwering kunt u ook met wind- en zonsensoren uitbreiden. Deze zorgen ervoor dat de zonwering automatisch opent of sluit. Dat is veilig en comfortabel omdat de zonwering automatisch sluit als de zon schijnt, en veilig omdat wind geen vrij spel krijgt als u thuis niet aanwezig bent.

Bovendakzonwering - Vida Libre Bovendakzonwering - Vida Libre
Projecten

Buitengewoon genieten

Veelgestelde vragen

Wij adviseren en helpen u graag bij eventuele vragen

Contact opnemen

Heb ik een vergunning nodig om een veranda of tuinkamer te plaatsen?

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig om een veranda, tuinkamer of ander type overkapping te bouwen. Er zijn wel een aantal regels waar u rekening mee moet houden:

 • Binnen 4 meter van de woning mag de overkapping een gelijke functie hebben als de woning zelf (dat is vrijwel altijd het geval bij een veranda of tuinkamer)
 • Binnen 4 meter van de woning mag u lager bouwen dan verder van uw huis
 • Binnen 4 meter van de woning mag u niet hoger bouwen dan 30 cm boven de eerste verdieping
 • Wilt u meer dan 4 meter van uw huis vandaan bouwen, mag het bouwwerk niet hoger worden dan 3 meter
 • U mag niet de gehele tuin overkappen
 • Het is altijd goed om de buren even op de hoogte stellen

Een vergunning is nodig als:

 • U een overkapping in de voortuin wilt bouwen
 • Uw overkapping hoger wordt dan 5 meter

Elk project is uniek, bij twijfel informeer dan bij de gemeente of het omgevingsloket, zo weet u snel of er een vergunning vereist is. Natuurlijk denken we bij Frelu Buitengewoon met u mee en helpen u graag verder.

Hoe maak ik van mijn veranda een tuinkamer?

Een veranda kunt u met glasschuifwanden op elk gewenst moment uitbouwen tot een tuinkamer. Bij Frelu Buitengewoon hebben we verschillende glasschuifwanden in onze collectie. 

Glazen schuifwanden bestaan uit meerdere schuifbare glazen panelen (met minimale overlap), die door handige deurmeenemers in één beweging zijn te openen of sluiten. Met deze wanden kunt u een (bestaande) veranda, overkapping en kapschuur afsluiten en geniet u in elk seizoen van het buitenleven.

We vertellen u graag meer over de mogelijkheden in onze showroom in Almere.

Welke type overkappingen zijn er?

Bij Frelu Buitengewoon hebben we verschillende modellen overkappingen. Zo is er altijd een overkapping die past bij uw wensen, woning en tuin. 

Een aluminium veranda of terrasoverkapping is nagenoeg onderhoudsvrij. U heeft voor het dak keuze uit polycarbonaat of glas. Ook hebben we pergolazonwering met een doek en een lamellendak veranda in onze collectie. Bij een lamellendak kunt u zelf de lamellen in de gewenste positie plaatsen. Gedeeltelijk open voor een aangenaam briesje of zon in uw overkapping en volledig gesloten bij regen.

De verschillende modellen presenteren we u in onze showroom. We nodigen u graag uit in Almere.